Pora na kolejną porcję bezsensownych kalorii, jakże niezbędnych w życiu każdego faceta 🙂

Składniki:

5 plastrów boczku
0,5 kg ugotowanych ziemniaków
50 ml śmietanki 30 %
1 łyżka masła
2 żółtka

Starczy mniej więcej na 10 baboczków.

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, dodajemy masło, śmietankę i ubijamy na gładkie puree. Gdy przestygnie, dodajemy żółtka i mieszamy. W międzyczasie nastawiamy piekarnik  na 180 stopni.

Gotowe puree nakładamy do tak oto przygotowanych foremek (papierowe, za parę groszy z marketu) z boczkiem:

baboczki puree

Zapiekamy około 20 – 30 minut, aż całość się zarumieni.

gotowe baboczki

Zatkane tętnice czekają, enjoy.

 

3 komentarze

  1. xxBetixx

    „Meska wyżerka” !? BABOCZKI jasno komunikuje, że to przecież dla kobitek. Przynajmniej dla mnie, bo się oblizuję jak głupia 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz