Każdy lubi zapiekanki. Ale wyobraź sobie miny domowników, kiedy na stół wjedziesz z TYM.

Przepis prosty jak budowa cepa, wykonanie krótsze niż przerwa reklamowa na polsacie 🙂

Co potrzebujemy:

  1. Bochen chleba oczywiście
  2. Nóż
  3. Ser żółty
  4. Szczypiorek
  5. Piekarnik

Krok po kroku:

Tniemy chleb w szachownicę, pozostawiając w całości spód chleba.

zapiekany bochen

Zaraz pojawił się pierwszy chętny 🙂

zapiekany bochen

W nacięcia wciskamy żółty ser.

zapiekany bochen

Bochen ląduje w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Na jakieś 10 minut.

Wyjąć, posypać szczypiorkiem i pochłaniać zbędne kalorie! Zima idzie, będzie wybaczone 😉

zapiekany bochen7

6 komentarzy

  1. AaniaA

    Co to za dyskryminacja kobiet?? 🙂 Na kolacje może niekoniecznie, ale jutro na pewno popełnię ten grzech!

    Odpowiedz
    • Pietruszka

      „Na kolacje może niekoniecznie, ale jutro na pewno popełnię ten grzech!”

      Podpisuję się pod tym 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz